Ga naar content

Keukenmessen

Vlijmscherp, elegant en oersterk. Dat zijn de keukenmessen van Samura. Van reguliere koksmessen tot Japanse Santoku messen. Voor ieder gerecht, product of snijtechniek biedt een mes van Samura de uitkomst. 

Elk keukenmes heeft een andere gebruikstoepassing. Combineer de messen die u nodig hebt voor de gerechten die u het liefst bereidt.

Keukenmessen set kopen? Kijk dan ook eens bij onze slijpmaterialen. Een goed keukenmes blijft lang scherp, maar heeft ook zo nu en dan onderhoud nodig. Slijp daarom uw messenset dan ook regelmatig zodat u altijd veilig en moeiteloos door alle ingrediënten blijft snijden.

producten

Een moment geduld…

Samura Keukenmessen kopen?

Op zoek naar mooie Japanse koksmessen van hoge kwaliteit? Dan bent u bij Samura aan het juiste adres. Wij bieden producten in alle categorieën keukenmessen die u maar kunt bedenken. Meer informatie over de verschillende type keukenmessen en waar u ze voor kunt gebruiken? Lees hieronder verder om de perfecte keuze te kunnen maken. 

Broodmessen 

Bij Samura zeggen wij wel eens dat een vers brood nog lekkerder smaakt wanneer het goed gesneden is. En de enige manier om je brood fijn te snijden is een vlijmscherp broodmes. Een broodmes met kartel snijdt in een vloeiende beweging door je brood, maar dit is niet het enige wat hij kan. De kartel op het blad is ook erg prettig om harde groenten te snijden, het broodmes is niet alleen voor brood.

Fileermes

Een fileermes is een dun en flexibel mes en heeft qua uiterlijk wel wat weg van een uitbeenmes, toch is de hoofdfunctie van dit mes anders. Met de Japanse fileermessen van Samura snijdt u gemakkelijk flinterdunne plakken vis en vlees. Een fileermes is dus niet uitsluitend voor vis zoals veel mensen denken. U kunt hier ook prima dunnen lapjes vlees mee snijden. 

Nakiri mes / Groentemes

Groentemessen heb je in heel veel verschillend soorten, vormen en maten. Van de Japanse Nakiri groentemessen tot de wat meer westerse stijl kleinere koksmessen. Welke het meest geschikt is voor het snijden van groenten? Dat is en blijft een persoonlijke kwestie, de één snijdt heerlijk met een Nakiri en de ander snijdt liever met een keukenmes met een wat spitsere punt. 

Koksmes

Het koksmes kent iedereen wel. De vorm van koksmessen is zo ontwikkeld dat ze erg allround inzetbaar zijn. Van het snijden van groenten tot vlees en vis. Uiteraard hebben wij bij Samura koksmessen in heel veel verschillende maten en met heel veel verschillende uitstralingen. Van basic koksmes tot damast koksmes. Bekijk en combineer ze tot een volwaardige set. 

Santokumes

Santokumessen zijn wereldwijd bekend maar vinden hun oorsprong in Japan. Dit traditionele Japanse koksmes wordt dan ook veelzijdig gebruikt. Een Santoku keukenmes kan je onder ander gebruiken voor snijden, pletten en scheppen van vrijwel alle voedingswaren zoals bijvoorbeeld groenten, vlees en vis. 

Yanigaba / Sashimimes

De sashimimessen staan internationaal ook wel bekend als Yanigaba. En zoals de naam het al een beetje zegt, is dit mes ideaal voor het bereiden van diverse soorten vis. Het lange lemmet zorgt ervoor dat je in één haal door stukken vis en vlees snijdt voor mooie gelijkmatige plakken. Het is dan ook niet gek dat de Yanigaba vaak ook nog een derde bijnaam krijgt, namelijk een sushi mes

Steakmes

Een goed stuk vlees smaakt nog beter met een goed steakmes. Het gemak waarmee een vlijmscherp steakmes door het vlees snijdt, verbetert de ervaring en zorgt ervoor dat het vlees super mals blijft. Wist u dat een echt steakmes eigenlijk geen kartels hoort te hebben? Toch hebben restaurants vaak steakmessen met kartels omdat deze langer scherp blijven. Helaas doet dit uw lekkere stukje vlees niet goed. Overigens is een glad steakmes ook nog eens een stuk makkelijker te onderhouden met een mooie slijpsteen

Tomatenmes

Een tomatenmes is een handig met met een gekarteld lemmet. Hiermee snijdt u gemakkelijk een tomaat of uiteraard een ander stuk groenten. Het lemmet met de fijne kartel heeft direct grip/tractie op de gladde schil van de tomaat en snijdt er dan ook erg makkelijk doorheen. 

Uitbeenmes

De naam verklapt het vaak al een beetje, het uitbeenmes is geschikt om vlees gemakkelijk van botten te snijden. Maar ook voor het onthuiden en verwijderen van pezen kunt u prima uw uitbeenmes gebruiken. 

Universeelmes

Het universeelmes lijkt op het eerste oog wel op het koksmes en de santoku. Toch zit er een klein verschil in het lemmet. Universeelmessen zijn vaak een stuk korter dan een koksmes maar zijn net als het koksmes erg goed inzetbaar voor verschillende doeleinden. 

Vleesmes

Een vleesmes gebruikt u onder andere voor het snijden van mooie plakken vlees. Door te werken met lange halen snijdt u vaak in één beweging door uw stuk vlees heen, met als resultaat mooie plakken met een vlakke snijrand. 

Advies van een expert nodig?